Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links

 

Jan Klaassen Academie
Cursus van tien lessen en eventueel individuele begeleiding

Onder leiding van poppenspeler Wim Kerkhove leer je alles over  het traditionele Jan Klaassenspel, van geschiedenis tot het maken van de poppen, van het schrijven van een speeltekst (nieuw eigentijds repertoire) tot speeltechniek. Na de introductieles gaan we meteen van start met het maken van de poppen: Jan Klaassen, Katrijn, de Generaal, de Dood van Pierlala, de Beul van Haarlem en de Duivel (nieuwe personages welkom!). Hierna wordt er  aandacht besteed aan de attributen, decor, het spelen met de poppen en het bouwen van de poppenkast.

De cursus bestaat uit tien lessen van drie uur. Hiervoor geldt altijd, dat deze doorgaat bij voldoende deelnemers (minimaal vier en maximaal zes).

Wim Kerkhove gelooft meer in keihard werken dan in talent. Je moet natuurlijk wel echt geďnteresseerd zijn en het heel graag willen! De enige toelatingseisen voor de Jan Klaassen Academie zijn verder tijd en geld. Dát is wat je minimaal moet kunnen en willen investeren! Eventueel talent is misschien meegenomen, maar kan ook erg in de weg staan. Wim Kerkhove deelt alles wat hij kan en weet.

Voor meer informatie over de Jan Klaassen Academie: www.janklaassenacademie.nl

 

 

                            

     Home                                         
 

 


 

 

       

        

Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links