POPPENKAST OP DE DAM
 
Home

 Poppenkast op de Dam

Organisatie Nieuws Links

 
   
Mansbak
Steun de de Poppenkast door een bijdrage op
rekening:
NL56TRIO0254708323
t.n.v. Stichting Poppenkast op de Dam, onder vermelding van
'Mansbak'

Hartelijk dank!

 

 

Website: © SZW-Pantijn
Wim Kerkhove
06-25373611

Laatste aanpassing:
Dinsdag 6 mei 2018


 

 

 


 

 

 


De Poppenkast gaat over een paar maanden weer beginnen. Zet zondag 13 mei 2018 alvast in je agenda. Komt dat Zien! Komt dat Zien!

Op Zondag 13 mei 2018 is, inmiddels traditioneel op Moederdag, de Feestelijke start van het seizoen met Egon Adel. Frouke van Zomeren is er eind vorig jaar om persoonlijke redenen mee gestopt - Nieuwsbericht 3 - 2017

Wim Kerkhove

 

Vanaf zondag 13 mei tot en met zondag 7 oktober 2018 alle zondagmiddagen om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur Speellijst 2018

Egon Adel (r) de huidige Poppenspeler van de Dam met Wim Kerkhove, die tegenwoordig als voorzitter van de Stichting Poppenkast op de Dam (SPOD) optreedt als ambassadeur van de Poppenkast en Jan Klaassen.
 

 

 

 
Contact Poppenkast op de Dam
 
 
 
info@poppenkastopdedam.nl

Egon Adel
Weesperzijde 1079
1091 EN  Amsterdam
1001gracht@gmail.com

06-18931936
 
 
 
Comitť van Aanbeveling
Peter-Paul de Baar - Hoofdredacteur Ons Amsterdam, Melle Daamen - directeur Stadsschouwburg Amsterdam, Herbert van Hasselt - oud-directeur - de Oude Kerk, Rick van der Ploeg - hoogleraar economie / oud-staatssecretaris cultuur & mediaOnno Ruding - oud-minister van FinanciŽn, Cees Vermaas - ceo NYSE Euronext Amsterdam,
Karel Loeff - Directeur Erfgoedvereniging Bond Heemschut
 
 
 


Over de geschiedenis van Jan Klaassen en de Poppenkast op de Dam

www.pantijn.nl
 

 

 

 

 

 


 
 


Nieuwsbericht 1 van 2018

Extra feestelijk seizoen voor Jan Klaassen en Katrijn

De Poppenkast bestaat 125 jaar en dat gaan we vieren.

Vanaf zondag 13 mei staat de Poppenkast weer elke zondag om 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur op haar vaste plek voor het Koninklijk Paleis op de Dam. Dit wordt een bijzonder jaar want de Poppenkast op de Dam is jarig! Naast de voorstellingen op de zondagen zal er nog een aantal feestelijke activiteiten worden georganiseerd.

Van dinsdag 26 juni tot woensdag 5 september is er een kleine tentoonstelling over de Poppenkast op de Dam in de Schatkamer van het Stadsarchief Amsterdam. Zondag 19 Augustus is er op de Dam een Internationaal Festival met poppenkasten uit verschillende Europese tradities zoals Pulcinella uit ItaliŽ en Punch and Judy uit Groot-BritanniŽ.

'Hoe meer kindere d'r om me heen staan, hoe liefers as 't mijn is!' Dit zei Janus Cabalt, de eerste Poppenspeler van de Dam (1893 Ė 1935), en het geldt nog altijd voor de huidige poppenspeler Egon Adel. Voor het 125e jaar is de Poppenkast tot in oktober elke zondag te zien op de Dam.

Lees meer in Nieuwsbericht!
Jan Klaassen Academie
Je kan je nu inschrijven voor de Jan Klaassen Academie 2018: www.janklaassenacademie.nl (start donderdag 18 januari 2018).

 

 
 
Tommy Hilfiger maakt ook dit jaar de Poppenkast weer mede mogelijk. Poppenkast voor alle kinderen, hun ouders en grootouders. De Poppenkast op de Dam is een Feest voor Iedereen!

Tommy Hilfiger


De Poppenkast op de Dam wordt ook gesteund door *

  Stichting Het Amsterdamsche Fonds
  Alle bedrijven rond de Dam


Stichting Poppenkast op de Dam 
De Stichting Poppenkast op de Dam heeft tot doel h
et in stand houden van poppenkastvoorstellingen op de Dam in Amsterdam als belangrijk immaterieel erfgoed en het opleiden van Jan Klaassenspelers. Voor de financiering daarvan zoekt zij sponsors.
 

 
Hedy díAncona
is beschermvrouw van de Poppenkast op de Dam. Zij was o.a.  minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.