POPPENKAST OP DE DAM
 
Home

 Poppenkast op de Dam

Organisatie Nieuws Links

 
 

 

  Nieuwsbericht nr. 9 van 8 mei 2014  
Alle
Nieuwsberichten 2013 en 2014:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10, 11
 
 


Feestelijke opening speelseizoen 2014 Poppenkast op de Dam 

Op zondag 11 mei wordt in Amsterdam het poppenkastseizoen feestelijk geopend met een bijzonder programma waarin verschillende poppenspelers optreden. Ook Wim Kerkhove, de poppenkastspeler die twintig jaar op de Dam heeft gespeeld, maakt na veertien jaar een korte terugkeer in de kast met het traditionele Jan Klaassenverhaal!

Sinds 1893 is er poppenkast voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Elke zondag vanaf 11 mei tot oktober vermaken Jan Klaassen en Katrijn jong en oud weer met hun avonturen. De voorstellingen zijn om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.  Bij slecht weer en / of grote evenementen zoeken we nog naar een alternatieve speelplek. Zondag 11 mei, weer of geen weer, staat de Poppenkast er in elk geval. We proberen dan tussen de buien door te spelen.


Pantijn Poppentheater
Wim Kerkhove 

De Amsterdamse Poppenkast Egon Adel


Poppentheater de Kleine Zon
Frouke van Zomeren


 

 

 

 


Jan Klaassen
en het Museum voor Opgezette Dieren
 

Frouke van Zomeren


 

 


 


Foto: Wim Kerkhove
 


 

 


Wim Kerkhove na het interview met optreden  in zijn oude theatertje aan de Sint Pieterspoortsteeg
(nu Torpedo Theater- www.torpedotheater.nl)
Woensdag 30 april 2014

 
 


Jan Klaassen Academie 2015

Cursus van tien lessen
Zaterdag mei, juni, juli 2015 - In september 2015 is er een terugkomweekend.

Voor 2015 zijn er al veel aanmeldingen. Met iedereen, die zich heeft aangemeld, wordt binnenkort overlegd over de data. Schrijf snel in. De eerste zes, die op dezelfde data kunnen, worden defintief ingeschreven voor de zomercursus van 2015.

Wim Kerkhove tijdens de presentatie van de 5e Jan Klaassen Academie op 20 april j.l. met de cursisten Klaas Herman Duursema en Emma van Dobben.

Meer informatie:
www.janklaassenacademie.nl

Inschrijfformulier: info@janklaassenacademie.nl

De man achter de poppenkast - Een theatrale vertelling over de Poppenkast op de Dam en Jan Klaassen. Zie: www.pantijn.nl

          Lang zal Jan Klaassen leven!


 

 

Volgend Nieuwsbericht

Juni 2014


In dit Nieuwsbericht een verslag en meer foto's van de 5e Jan Klaassen Academie, die werd afgesloten op zondag 20 april 2014. Op deze dag werd tevens het vijfjarig jubileum gevierd. Ook het volledige programma van de Poppenkast op de Dam voor juni t/m oktober 2014.