POPPENKAST OP DE DAM
 
Home

 Poppenkast op de Dam

Organisatie Nieuws Links

 
 

 

  Nieuwsbericht nr. 3 van 13 april 2013  
Archief Nieuwsberichten 2013

Bij het verschijnen van een nieuw nummer van het Nieuwsbericht, vindt u hier de oude berichten uit 2013: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
 
 


Nieuwe spelers Poppenkast op de Dam Bekend

Op donderdag 11 april 2013 was er een voorspeeldag voor de Poppenkast op de Dam. Drie poppenspelers hebben toen hun kunsten vertoond. Zes verschillende avonturen van Jan Klaassen, waarvan vier voldoen aan de kwaliteitseisen voor vertoning in de Poppenkast op de Dam. Aan het einde van de dag is er bepaald hoe het team in 2013 eruit gaat zien en welke verhalen er gespeeld gaan worden.

Egon Adel en Frouke van Zomeren nemen, net als vorig jaar, een aantal zondagen zelfstandig voor hun rekening. Gitta Lichthart en Alda Loeffen gaan samen een aantal zondagmiddagen verzorgen. Myrthe den Boer gaat door als stagiaire onder begeleiding van Wim Kerkhove. Myrthe zal elke eerste zondag van de maand met haar Jan Klaassen en Katrijn het publiek gaan vermaken.

Elke poppenspeler is ongeveer vier keer geprogrammeerd in de Poppenkast op de Dam - Teatro Pantini - het Carré van de poppentheaters. Naast deze optredens verzorgen zij, elk met hun eigen reizende poppentheater, overal door het land voorstellingen.

Voor meer informatie over de verschillende poppenspelers en hun zeer diverse werk kunt u terecht op hun eigen websites:

Egon Adel: http://www.1001gracht.nl

Frouke van Zomeren: http://www.kleinezon.nl

Alda Loeffen: http://www.aldaloeffen.nl

Gitta Lichthart: http://poppentheateranansi.nl

Myrthe den Boer: http://www.deblauwepoppenfee.nl


 

 

De poppenkastspelers in 2013

Elke Damspeler heeft de Jan Klaassen Academie gedaan. De poppenkastspelers van 2013 zijn verdeeld in 2 categorieën.

1e  categorie: Professionele poppenspelers. Zij hebben 2 verschillende voorstellingen in hun portefeuille en kunnen zelfstandig een poppenkastmiddag op de Dam verzorgen. Zij hebben geen coaching meer nodig.

2e categorie: Poppenspelers in de leer. Als onderdeel van de post-opleiding aan de Jan Klaassen Academie worden zij op de speeldagen zelf gecoacht. Voor hen geldt het spelen op de Dam als een stage. Coaching wordt gegeven door Wim Kerkhove  (artistieke leiding Poppenkast op de Dam en Jan Klaassen Academie).

Op zondag 12 mei 2013 is er weer Poppenkast op de Dam!

Van zondag 12 mei tot en met 6 oktober elke zondag poppenkast op de Dam. De preciese programmering houdt u nog van ons tegoed.

Bij slecht weer en als er evenementen plaats vinden op de Dam is de Poppenkast te zien in het café van de Beurs van Berlage, Beursplein 1 te Amsterdam.

Volgend Nieuwsbericht

In het eerstvolgende Nieuwsbericht de preciese programmering 2013, meer over de spelers en de verschillende voorstellingen. Ook een artikel over de opleiding van de spelers en een verslag over de 4e Jan Klaassen Academie, die 28 april wordt afgesloten met presentaties voor familie en vrienden (besloten). Verder een kijkje achter de schermen   van de Stichting Poppenkast op de Dam.

 
amsterdam 2013