POPPENKAST OP DE DAM
 
Home

 Poppenkast op de Dam

Organisatie Nieuws Links

 
 

 

  Nieuwsbericht nr. 10 van 4 juni 2014  
Alle Nieuwsberichten 2013 en 2014:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10, 11
 
 

 


Start seizoen Poppenkast op de Dam

Zondag 11 mei hebben we een natte, maar toch zeer vrolijke start gemaakt met het poppenkastseizoen. Jan Klaassen en Katrijn kunnen gelukkig wel wat nattigheid hebben.


Wim Kerkhove, Egon Adel en Frouke van Zomeren
http://www.at5.nl/artikelen/127781/jan-klaassen-weer-op-de-dam-1

Foto: Street anarchist Jan Klaasen still completely engages with his young audience on Dam Square, Amsterdam!
Wim Kerkhove, Jan Klaassen en een jonge fan

De andere zondagen hadden we gelukkig mooi weer. Net als afgelopen zondag. Wel moesten we, zoals helaas vaker, concureren met een heftige demonstratie van de Moslim Broederschap tegen het regime in Egypte. Dit soort demonstraties zorgt jammer genoeg voor een zeer grimmige sfeer op de Dam pal naast de Poppenkast en confronteert ons veelal jeugdige publiek met gruwelijke beelden. Zie: Poppenkast met Moslim Broederschap


Gary Friedman (documentairemaker) en Wim kerkhove op de Dam

Over de demonstraties en de sfeer op de Dam gaan we in gesprek met de Gemeente Amsterdam, de politie en de ondernemers op en rond ons nationale plein om te kijken hoe we de omstandigheden voor de Poppenkast en het publiek fijner kunnen maken. Het gaat ons om een publieksvriendelijke Dam voor iedereen. Een wereldplek waar alle mensen zich welkom en op hun gemak moeten kunnen voelen en kunnen genieten van een heerlijk dagje Amsterdam.

We houden u op de hoogte!

 

  


Een goede maaltijd is de beste voorbereiding

De poppenspelers Wim kerkhove en Egon Adel met de Australische documentairemaker Gary Friedman de avond voor het filmen van de poppenkastoptredens op de Dam en de interviews.

Foto: Five-star dining in Amsterdam tonight...
 

 

 

 

Egon Adel met Jan Klaassen en de Generaal
 

 

 
 
 
Eindpresentatie 5e Jan Klaassen Academie

Tijdens de vijfde Jan Klaassen Academie zijn veel verschillende poppen gemaakt en prachtige nieuwe verhaaltjes. Er is veel geleerd over het traditionele Jan Klaassenspel en allerlei andere vormen van poppenspel. Een van de cursisten zei, dat ze nog nooit op een opleiding zoveel had geleerd als op de Jan Klaassen Academie. De Jan Klaassen Academie werd op zondag 20 april afegrond met geweldige presentaties van de cursisten. Het was weer een bijzondere ploeg met heel veel inzet en zelfs beloftes met nieuw talent voor de toekomst van de Poppenkast op de Dam.

Op www.janklaassenacademie.nl staan al wat foto's. Later meer foto's en een uitgebreider verslag.

Informatie Jan Klaassen Academie:
www.janklaassenacademie.nl

Inschrijfformulier: info@janklaassenacademie.nl

 

 

De man achter de poppenkast - Een theatrale vertelling over de Poppenkast op de Dam en Jan Klaassen. Zie: www.pantijn.nl

   

Wie speelt wanneer?: Zie volledige speellijst!

Poppenkast in Artis: Zaterdag 21 juni, 19  juli en 16 augustus

Poppenkast op de Uitmarkt: Zaterdag 30 augustus

Poppenkast in Artis

Er is veel te zien en te beleven tijdens de ZOOmeravonden. Voor kinderen zijn er speciale voorstellingen en workshops.

Legendarisch vermaak met niemand minder dan Jan Klaassen, de bekendste poppenkastpop van Nederland. Op zijn vaste plek voor het Koninklijk Paleis op de Dam weet hij zich al 120 jaar uit lastige situaties te redden. Zal hem dat ook in Artis lukken? Eén ding is zeker, de kinderen zullen alles uit de kast moeten halen om hem te helpen! Een speciale Artis-voorstelling voor kinderen van 2 tot 120 jaar.

 

 

          Lang zal Jan Klaassen leven!


 

 

Volgend Nieuwsbericht

De maanden juli en augustus worden meegenomen in het Nieuwsbericht van september 2014. Het eerder aangekondigde Nieuwsbericht van juli is komen te vervallen.
 

Documentaire:
Gary Friedman (Australië) maakt een zeer interessante documentaire over de politieke poppenkast op verschillende plekken in de wereld.

Wim Kerkhove en Egon Adel zijn geïnterviewd over o.a. de maatschappelijke kracht van de poppenkast. 

Vrijheidszin, humor en vitaliteit!

Foto: De leermeester & de toekomst. Super trots :)
Wim kerkhove en Egon Adel