Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links


Nieuwsarchief 8

Protest tegen ontruiming Schijnheilig

Amsterdam: Heldhaftig, vastberaden en barmhartig!

 

 

Beste mensen,

Urban Resort vindt het een schandaal dat van der Laan antikraak niet als leegstand ziet en roept de A'damse gemeenteraad op om zich hiertegen vol te verweren.


Leegstand camoufleren met een enkele kraakwacht moet Amsterdam afwijzen.

De stad mag niet zwichten voor de druk van de nieuwe regering om alles wat maar enigszins afwijkt van het reguliere te bestrijden, maar moet Amsterdam als tolerante en spannende stad behouden.

Geen ontruiming van Schijnheilig

www.schijnheilig.org

Ook de Stichting der Zotheid Wereldwijd steunt deze actie!

 

Jan Klaassen Academie - Woensdag 29 september 2010 is de 2e Jan Klaassen Academie van start gegaan. De 3e Academie begint op 11 januari 2012 (zie voor alle data en tijden: www.janklaassenacademie.nl (inschrijving).

 
Poppenspeler Wim Kerkhove in zijn atelier / Theater PantijnFoto: Marc Driessen (Parool 4 september 2010)

 
 


Feestelijke opening nieuwe Theater Pantijn in Broedplaats de Vlugt - De Gouden Leeuw in Amsterdam Groot West (Oud- en Nieuw West) -

Plaats: Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam

Vrijdag 18 februari 2011 om 16:30 uur ontvangst met fris en bubbels. Om 17:00 uur is  de openingsspeech door Wim Kerkhove. Vanaf 17:15 uur worden er hapjes en drankjes geserveerd en is er gelegenheid tot het bezichtigen van het theatertje met daarin een honderdtal geŽxposeerde poppen (vooral marionetten) en informatie (foto's en teksten) over Jan Klaassen, de Poppenkast op de Dam, Pantijn Poppentheater en het vroegere Amsterdams Marionettentheater van de Familie Menning aan de Brouwersgracht, voorheen aan de Westerdokstraat, toen nog Poppentheater Jeanette geheten, dat van 1968 tot 1980 voorstellingen heeft gegeven voor kinderen en volwassenen. De expositie is tot stand gekomen met medewerking van Frederik Menning.

Om 19:30 uur sluiten we de dag af.

Entree: vrij


Jan Klaassen de trompetter, de Amsterdamse Dam en de Poppenkast - Programma van vrijdag 25 februari t/m 18 maart 2011 - In het kleinste theater van Amsterdam (15 stoelen) vertelt Wim Kerkhove over de geschiedenis van de Poppenkast op de Dam en speelt het traditionele Jan Klaassenverhaal (Jan Klaassen en Katrijn, de Baby, Generaal, Dood en Duivel), dat u kent van de Poppenkast op de Dam! 

Entree:
Ä 10,00 (incl. een hapje en een drankje).
Reserveren:
reserveren@pantijn.nl
NB:
Er kunnen maximaal vijftien mensen worden toegelaten.
 

Wim Kerkhove - een leven lang poppenspeler -  Programma rond het werk van Wim Kerkhove op vrijdag 25 maart 2011 - De Stichting der Zotheid presenteert de film Dansende Dood (Metje Blaak) en de Marionetten van Cabalt (TIN), muziek van de voorstellingen Jan let op, Sloophamer BV en Feest voor iedereen (Klaas Bakker), muziek van Santekwant, Het leven van Jan Klaassen en Sterrennacht (Peter van Os) en o.a. een registratie van de voorstelling Feest voor iedereen (1986) en een door AT5 gefilmd interview met Wim Kerkhove (1997). We maken er een feestje van met hapjes, drankjes, soep en brood. Een feest voor iedereen!

Plaats:
gemeenschappelijke ruimte van Broedplaats 'De Vlugt' (1e verdieping).
Bijdrage in de kosten: Ä 7,50 per persoon.
Reserveren: reserveren@pantijn.nl

NB: Er kunnen maximaal vijftig mensen worden toegelaten.
 

Het Europese Volkspoppentheater en Jan Klaassen - Van vrijdag 7 oktober t/m 25 november 2011 - Een lezing (incl. demonstraties) door Wim Kerkhove.

Plaats: gemeenschappelijke ruimte van Broedplaats 'De Vlugt' (1e verdieping).
Entree:
Ä 10,00 (incl. een hapje en een drankje).
Reserveren: reserveren@pantijn.nl
NB:
Er kunnen maximaal vijftien mensen worden toegelaten.

 

Vijfendertig jaar Pantijn Poppentheater (1976 - 2011) gaan we vieren in het najaar van 2011 en wel op vrijdag 30 september! - uw financiŽle bijdrage aan dit feest is welkom op rekening 2221818 ten name van de Stichting der Zotheid Wereldwijd te Amsterdam o.v.v. 'Pantijn 35 jaar'.

 

Kerkhove speelt Boschma - Van 17 t/m 23 december (Kerstvakantie) 2011 spelen Wim Kerkhove (1953) en zijn dochter Lotte (1994) een hele week de voorstelling Dansende Dood,  De OriŽnt-Express en Vissen (poppen en regie: Feike Boschma (1921) met een inleiding van Feike Boschma en Wim Kerkhove (gesprek met elkaar over de theorie en praktijk van het poppenspel).

Entree:
 Ä 15,00 (incl. hapjes en drankjes  tot 19:30 uur).
Reserveren: reserveren@pantijn.nl

NB: Er kunnen maximaal vijftien mensen worden toegelaten.
 

Websites van de Stichting der Zotheid Wereldwijd: www.foolspickle.com - over de vrije geest en de zotheid wereldwijd
www.pantijn.nl
- over Pantijn Poppentheater en Jan Klaassen www.popularpuppettheatre.eu - over het volkspoppentheater in Europa
www.janklaassenacademie.nl - informatie cursus Jan Klaassenpoppenkast
www.poppenkastopdedam.nl
- alles over de poppenkast op de Dam
www.feikeboschma.com - informatie over marionettenspeler Feike Boschma 
www.tadrath.nl
 - over taal, dramatische expressie en theater
www.broodbrengtgeluk.nl  - van alles en nog wat rond brood
 

 
Vrienden van het Parool Theater - (info: www.parool.nl). Om het Parool Theater goed te kunnen laten draaien, zijn er vrienden nodig. U wordt vriend door Ä 100,-- (of meer) over te maken op rekeningnummer 14.24.96.057 t.n.v. 'Kring Vrienden van het Parool Theater' (onder vermelding van uw e-mail en huisadres). U wordt dan op de hoogte gehouden over het Theater. http://www.parool.nl/parool/nl/24/theater/article/detail/30852/2008/09/05/Het-Parool-Theater-is-louter-voor-de-lol.dhtml

In de PS van het Parool van zaterdag 13 september 2008 staat een leuk stuk  over Frits Visser, de nieuwe beheerder van het Parool Theater (Anne-Rose Bantzinger - Mijn Amsterdam - blz. 58).
 
 


Auteurs- / beeldrecht
- Pantijn is bezig met een pagina waarop alle fotografen en auteurs worden vermeld. Iedereen die aanspraak wil maken op auteurs- / beeldrecht wordt verzocht contact op te nemen met Wim Kerkhove 06-25373611.
 

 
 
 
In deze kolom vindt u een kleine selectie uit het archief van deze website en kunt u het volledige Nieuwsarchief raadplegen
 
 
 
 
 
  Jan Klaassen - de man met de poppenkast (Een nieuw programma van Pantijn)

De Ronzebons - Hoe word je Jan Klaassenspeler?

Volkspoppentheater

Feike Boschma

Feike Boschma over de poppenkast - een voorwoord bij Heerekrintjes van Hetty PaŽrl
 

 

 

  
Nieuwsarchief 7

Nieuwsarchief 6

Nieuwsarchief 5

Nieuwsarchief 4

Nieuwsarchief 3

Nieuwsarchief 2

Nieuwsarchief 1
 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 
 

 Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links