Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links


De Poppenspeler

Wim Kerkhove (1953) studeerde creatieve therapie drama aan de Sociaal Pedagogische Opleidingen Middeloo te Amersfoort, gaf les als vakleerkracht drama en sociale vaardigheden, richtte in 1976 Pantijn Poppentheater op en liep stage op de afdeling poppentheater en decor van de Praagse Theaterschool (DAMU) (1981 - 1982). Hij specialiseerde zich als poppenspeler in het eeuwenoude Jan Klaassenspel. Van 1981 tot en met 2000 was hij Poppenspeler van de Dam. Hij bedenkt nog altijd nieuwe poppenkast(theater)stukken en draagt daarmee bij aan een bijzondere traditie.

Kerkhove maakte vele zelfstandige producties en organiseerde verschillende festivals. Ook heeft hij speciale opdrachten uitgevoerd voor het Theater Instituut Nederland, de Stichting Bijzondere Kunstmanifestaties (Holland Festival), het Amsterdams Historisch Museum en het Tropenmuseum te Amsterdam.

Daarnaast was hij werkzaam als spelbegeleider roleplaying voor het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen, was hij betrokken als adviseur/regisseur bij verschillende theatergezelschappen en werkte hij vele jaren als docent poppenspel en objecttheater aan de Hogeschool IJselland te Deventer.

Kerkhove heeft in 2002 de postacademische opleiding Management Culturele Instellingen (Hoge School voor de Kunsten, Utrecht) afgerond.

Als zakelijk leider van de Stichting Global Clowns (voorheen de Nederlandse Clowns Stichting) heeft hij van 2002 tot 2004 bijgedragen aan de verdere professionalisering en verbreding van deze organisatie.

Met marionettenspeler Feike Boschma (1921) heeft Wim Kerkhove verschillende voorstellingen gemaakt en gespeeld (2002, 2004, 2007). Tot in 2008 hebben zij samen nog gewerkt aan de nieuwe productie 'Jan Klaassen - De man met de poppenkast', waarvan Kerkhove kwam met een eerste presentatie op een Internationaal Poppenspelfestival in Slowakije ( 3 - 5 september 2009 ).

 

 

 

              

           Wim Kerkhove met Jan Klaassen

            
            
 Foto: Suzanne Hof
 

 


 

 

 

 

 Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links