Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links


Nieuwsarchief 6

A Dog's Heart

Twee vooruitstrevende artiesten, de Russische componist  Alexander Raskatov en de Engelse theatermaker Simon McBurney, werken samen aan een uniek project: A Dog's Heart.

Muzikaal en visueel pakkend wordt het komisch-satirisch verhaal verteld van Sjarik, een hond die na een transplantatie in de mens Sjarikov veranderd.

De opera wordt in het Russisch gezongen en Nederlands boventiteld.

Voorstellingen: 7, 10, 13, 16, 18, 23, 27, 29 juni 2010 om 13:30 uur en 20:00 uur

Het Muziektheater Amsterdam

Resereven: Kassa-bespreekbureau T 020-6255455 of via www.dno.nl

De Nederlandse Opera i.s.m. de Hermitage

Poppenkast op de Dam
- Hier vindt u alle  informatie over de Poppenkast op de Dam en het Jan Klaassenspel. Sinds 2007 is er geen poppenkast meer op de Dam, omdat er geen Jan Klaassenspeler meer is om de poppenkast te bespelen. Via de Jan Klaassen Academie (cursisten uit Noord-Holland, Brabant en Friesland), workshops en lezingen (door het hele land) maakt Wim Kerkhove (Pantijn) mensen enthousiast om actief aan de slag te gaan met het Jan Klaassenspel. Nog even en elke provincie heeft zijn eigen Jan Klaassen Poppenkast. En als er genoeg goede spelers zijn, dan kan de traditie van 'Poppenkast op de Dam' misschien ook weer in ere worden hersteld.

Stichting der Zotheid Wereldwijd (SZW) is per 1 april 2010 gevestigd in Broedplaats 'De Vlugt' (Urban Resort), Burgemeester de Vlugtlaan 125 te Amsterdam! Binnen dit collectief gaat de stichting al haar activiteiten verder ontplooien, waaronder voorstellingen van Pantijn Poppentheater, de Jan Klaassen Academie, Theater-, Drama- en Poppenspelwerkplaatsen, publicaties over het traditionele  Europese volkspoppenspel en het ontwikkelen van verschillende websites (o.a. www.tadrath.nl - www.broodbrengtgeluk.nl)

Jan Klaassen Academie - Op 31 maart 2010 is de eerste cursus feestelijk afgesloten met de uitreiking van certificaten aan alle deelnemers. Vanwege de grote belangstelling start de volgende cursus (bij uitzondering) al op woensdag 29 september 2010. Vanaf 2011 wordt er alleen van januari t/m maart een cursus georganiseerd (i.v.m. conferenties en internationale poppenspelfestivals in het najaar).

Websites van de Stichting der Zotheid Wereldwijd: www.foolspickle.com - over de vrije geest en de zotheid wereldwijd www.pantijn.nl - over Pantijn Poppentheater en Jan Klaassen www.popularpuppettheatre.eu - over het volkspoppentheater in Europa www.tadrath.nl  - over taal, dramatische expressie en theater www.broodbrengtgeluk.nl  - van alles en nog wat rond brood
 

 
Vrienden van het Parool Theater - (info: www.parool.nl). Om het Parool Theater goed te kunnen laten draaien, zijn er vrienden nodig. U wordt vriend door 100,-- (of meer) over te maken op rekeningnummer 14.24.96.057 t.n.v. 'Kring Vrienden van het Parool Theater' (onder vermelding van uw e-mail en huisadres). U wordt dan op de hoogte gehouden over het Theater. http://www.parool.nl/parool/nl/24/theater/article/detail/30852/2008/09/05/Het-Parool-Theater-is-louter-voor-de-lol.dhtml

In de PS van het Parool van zaterdag 13 september 2008 staat een leuk stuk  over Frits Visser, de nieuwe beheerder van het Parool Theater (Anne-Rose Bantzinger - Mijn Amsterdam - blz. 58).
 
 


Auteurs- / beeldrecht
- Pantijn is bezig met een pagina waarop alle fotografen en auteurs worden vermeld. Iedereen die aanspraak wil maken op auteurs- / beeldrecht wordt verzocht contact op te nemen met Wim Kerkhove 06-25373611.
 

 

 
 
  In deze kolom vindt u een kleine selectie uit het archief van deze website  
 
 
 
  Jan Klaassen - de man met de poppenkast (Een nieuw programma van Pantijn)

De Ronzebons - Hoe word je Jan Klaassenspeler?

Volkspoppentheater

Feike Boschma

Feike Boschma over de poppenkast - een voorwoord bij Heerekrintjes van Hetty Parl
 

 

 

 
Zes poppenkastgedichten

Lang leve de poppen

Goed en kwaad in de poppenkast

Buurman Boef

Begrafenis van Jan Klaassen

Beul van Haarlem

Jan Klaassen van Amsterdam

 

 

Jan Svankmajer - 1966 - Punch And Judy - Bijzonder leuk filmpje op Youtube

Televisieprogramma 'Een vandaag' heeft een special gewijd aan de poppenkast van  Jan Klaassen! Klik op www.eenvandaag.nl - klik vervolgens op archief en scroll dan door naar 22-07-09 Het einde van Jan Klaassen - Kijk voor commentaar bij deze uitzending in Nieuwsarchief 3 van Pantijn (Wim Kerkhove)
 

  
Nieuwsarchief 5

Nieuwsarchief 4

Nieuwsarchief 3

Nieuwsarchief 2

Nieuwsarchief 1
 

 
 

 Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links