Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links

NIEUWSARCHIEF 13
De Vlugt  - Centrum voor Kunst & Cultuur    -    Burgemeester de Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam

Feestelijke afsluiting Poppenkastseizoen op de Dam

Zondag 7 oktober feestelijke afsluiting poppenkastseizoen op de Dam. Om 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur spelen Egon Adel en Frouke van Zomeren om en om een verhaal met Jan Klaassen. Wim Kerkhove (artistiek leider Stichting Poppenkast op de Dam) treedt op als spreekstalmeester. Komt dat zien! Komt dat zien!

Behoud de Rotterdamse poppenkast! http://www.petitiesonline.nl/petitie/poppenkast-binnenwegplein-rotterdam-moet-blijven-bestaan/437#signnow

Darja de Caluw over de Poppenkast op de Dam

Internationaal Poppenspelfestival Meppel 12 t/m 16 september 2012

Tot en met eind september elke zondag Poppenkast op de Dam

IJs en weder dienende staan wij elke zondag met de poppenkast op de Dam. Voorstellingen om 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur. Bij slecht weer of grote evenementen gaan de optredens door in de Beurs van Berlage, Beursplein 1, Amsterdam. Voor meer informatie: www.poppenkastopdedam.nl

     

De Poppenkast van Jan Klaassen definitief terug op de Dam

De afgelopen jaren stelde ik, dat er een organisatie zou moeten komen, die de zakelijke belangen van de Poppenkast  op de Dam behartigt. Het gaat dan vooral om geld en voldoende speelmogelijkheden op de Dam, administratie en publiciteit. Op de eerste plaats heb ik altijd geroepen, dat het goed zou zijn als er meerdere poppenspelers (Jan Klaassenspelers) op de Dam actief zouden zijn. Met slechts n poppenspeler is het fenomeen te kwetsbaar.

Gelukkig is het in de lente van 2012 allemaal gelukt. De Jan Klaassen Academie heeft de derde lichting Jan Klaassenspelers afgeleverd, er is een Stichting Poppenkast op de Dam Opgericht en er is een heus Comit van Aanbeveling met Hedy d' Ancona als Beschermvrouwe.

Op zondag 13 mei mocht ik op de Dam een try-out presenteren met 8 verschillende Jan Klaassenspelers. Toen wisten we nog niet of we alles ook financieel rond zouden krijgen. Sinds begin juli is definitief bekend, dat er in elk geval voldoende middelen zijn om dit seizoen tot eind september te kunnen programmeren en is er momenteel zelfs al zicht op volgend jaar en het jaar daarna.

Het Bestuur van de Stichting Poppenkast op de Dam zal heel verantwoordelijk, zorgvuldig en zuinig met het beschikbare geld om moeten gaan. Het voortbestaan van de Poppenkast op de Dam blijft daarbij vooral afhankelijk van grote passie voor de Poppenkast en Jan Klaassen en heel veel vrijwillige (onbetaalde) inzet!

Wim Kerkhove

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
In deze kolom vindt u een kleine selectie uit het archief van deze website en kunt u het volledige Nieuwsarchief raadplegen
 
 
 
 
  Jan Klaassen - de man met de poppenkast (Een nieuw programma van Pantijn)

De Ronzebons - Hoe word je Jan Klaassenspeler?

Volkspoppentheater

Feike Boschma

Feike Boschma over de poppenkast - een voorwoord bij Heerekrintjes van Hetty Parl

Wim Kerkhove in actie op de Zomerschool (maandag 8 augustus 2011) - http://zomerschool-amsterdam.nl/#/post/8703069660
 

 
    

Nieuwsarchief 12

Nieuwsarchief 11

Nieuwsarchief 10

Nieuwsarchief 9

Nieuwsarchief 8

Nieuwsarchief 7

Nieuwsarchief 6

Nieuwsarchief 5

Nieuwsarchief 4

Nieuwsarchief 3

Nieuwsarchief 2

Nieuwsarchief 1

 

 

 

 

 

 

 

 Home

 Pantijn

De poppenspeler

Voorstellingen / lezingen

Opleiding

Zakelijk

Contact

Nieuws

Jan Klaassen

Plakboek

Links